header banner
Default

Breaking: Binance has discontinued its direct cryptocurrency trade in the Netherlands


Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, verlaat de Nederlandse markt. In een persbericht op zijn website laat de enorme exchange op 16 juni weten geen nieuwe Nederlandse gebruikers meer toe te laten. Met ingang vanaf 17 juli 2023 02:00 Nederlandse tijd kunnen Nederlandse gebruikers alleen nog maar geld opnemen van het platform. 

We regret to announce that Binance is leaving the Dutch market as we have been unable to register as a VASP with the Dutch regulator.

We continue to be committed to working collaboratively with regulators around the world and are additionally focused on getting our business…

— Binance (@binance) June 16, 2023

🎁 Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste €500 cadeau Advertentie Rollman Mining

Crypto VASP licentie niet kunnen verkrijgen

VIDEO: BREAKING: BINANCE STOPT IN NEDERLAND | BLOX VERLAAGT FEE: voordeligste van NL | Crypto vandaag #896
BLOX

Hiermee komt er een einde aan het tijdperk van Binance in Nederland. Volgens het bericht is de reden voor de stopzetting het niet kunnen verkrijgen van een virtual asset service provider (VASP) licentie. Een van de vereisten van het verkrijgen van een dergelijke licentie is het voldoen aan de Nederlandse anti-witwasrichtlijnen, waar Binance niet aan voldeed. Vanwege de afwezigheid van een VASP licentie is Binance nu helaas verplicht zijn praktijken in Nederland algeheel stop te zetten. Gebruikers van Binance worden aangemoedigd al hun valuta van het platform op te nemen.

Nederland wordt hiermee een van de weinige Europese landen waar Binance niet actief is. In het persbericht schrijft Binance dat het al voldoet aan de Europese richtlijnen voor de preventie van witwaspraktijken en het bestrijden van terrorismefinanciering. Binance is actief in 19 Europese landen. EU-lidstaten zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden hebben de licentie al aan Binance verstrekt. Binance is actief aan het samenwerken met financiële waakhonden over de hele wereld. Echter, de maatregelen van Binance voor Nederland blijken niet genoeg.

Het populaire Bitvavo heet natuurlijk Nederlandse Binance gebruikers welkom en neemt maar al te graag de klanten over. Klik hier om je bij Bitvavo aan te melden en krijg tot eind juli 20 euro welkomstbonus!

Advertisement

Binance trekt zich terug uit Cyrpus

VIDEO: Binance stopt in Nederland, dit moet je doen [afl 240]
eenrijkerleven

Binance schrijft dat de terugtrekking zeer spijtig is. Deze week trok Binance zich ook al terug uit Cyprus. De reden voor de terugtrekking uit deze EU-lidstaat had eenzelfde reden als eerder geschreven. Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Binance heeft aangeklaagd is het platform zich meer gaan focussen op het voldoen aan de vereisten van overheidsinstanties. Om aan de vereisten van de SEC van Cyprus (CYSEC) te voldoen werd Binance te moeilijk. Na lang te hebben overwogen, heeft het platform besloten zich terug te trekken uit Cyprus.

Sources


Article information

Author: Mr. Patrick Espinoza

Last Updated: 1699173362

Views: 830

Rating: 3.7 / 5 (76 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. Patrick Espinoza

Birthday: 1987-04-14

Address: 996 Kathy Shoals Apt. 143, Weaverton, MO 45829

Phone: +4136695489725049

Job: IT Consultant

Hobby: Beer Brewing, Skydiving, Sculpting, Survival Skills, Juggling, Telescope Building, Lock Picking

Introduction: My name is Mr. Patrick Espinoza, I am a resolute, accessible, fearless, vibrant, treasured, Open, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.