header banner
Default

Elon Musk, Dogecoin cüzdanları olduğunu iddia ediyor!


Table of Contents

Elon Musk 258 milyar dolarlık bir davayla mücadele etmeye devam ediyor. Dava, Musk'ın DOGE ile içeriden bilgi ticareti yapmaktan suçlu olduğunu iddia ediyor.

Elon Musk, Dogecoin cüzdanlarına sahip olduğunu inkar etti!

Dava, Musk'ın DOGE ile içeriden bilgi ticareti yapmaktan suçlu olduğunu iddia ediyor. Buna karşılık Musk, içeriden öğrenenlerin ticaretiyle bağlantılı Dogecoin cüzdanlarına sahip olmadığını söylüyor.

Elon Musk'ın devam eden 258 milyar dolarlık davası yeni güncellemelerle geliyor. Tesla CEO'su, devam eden toplu davada içeriden öğrenilen bilgilerin ticaretiyle bağlantılı Dogecoin cüzdanlarına sahip olduğu iddialarını ayrıntılı olarak reddediyor. 

Dava, özellikle Musk'ı memecoin tabanlı DOGE'yi desteklemek için bir haraç planına dahil olmakla suçluyor. İddiaya yanıt olarak Musk, öğrenilen bilgilerin ticaretiyle bağlantılı Dogecoin (DOGE) cüzdanlarına sahip olmadığını söylüyor. 

Ancak mahkeme kayıtlarına göre, Musk ile bağlantılı olduğu iddia edilen iki cüzdan 1,4 milyar Dogecoin sattı. Bu, nisan ayında iki günlük bir süre zarfında 124 milyon doların üzerinde bir miktara denk geliyor. Bu arada Musk'ın avukatı Alex Shapiro, bu iddiaları asılsız ve kanıttan yoksun olarak nitelendiriyor.

Dogecoin davası

VIDEO: Elon Musk, Dogecoin sözünü unutmadı
Uzmancoin

Bir grup Dogecoin yatırımcısı tarafından açılan değiştirilmiş dava, Musk'ı piyasa manipülasyonu yapmak ve Twitter'daki önemli takipçilerinden faydalanmakla suçluyor. Sıklıkla 'Dogefather' ve 'Dogecoin CEO'su' olarak anılan Musk, memecoin'in açık sözlü bir savunucusu oldu ve sık sık bu konuda tweet attı.

İlk olarak 2013 yılında bir şaka olarak yaratılan Dogecoin, popülaritesinde ve piyasa değerinde bir artış yaşadı. Bu durum birçok örnekte Elon Musk'ın Twitter'da DOGE ile ilgili attığı bir tweet'ten sonra gerçekleşti.

Şu anda DOGE, kripto para birimleri arasında sekizinci sırada yer alıyor. Yaklaşık 8,7 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. DOGE, Tesla'nın CEO'sundan gelen bir hype tweet'in ardından birçok kez yükseldi. Bu aynı zamanda teknoloji devinin Twitter'ı satın almasından önce gerçekleşti.

Dava, Musk'ın sosyal medya etkisi ve NBC'nin Saturday Night Live programında görünmesi de dahil olmak üzere eylemlerinin, token'ın fiyatını şişiren manipülatif uygulamalara katkıda bulunduğunu iddia ediyor. Mahkeme, Musk'ın Twitter'daki faaliyetlerinin ötesinde Dogecoin ile olan ilişkisinin kapsamını nihai olarak belirleyecek.

Yasal süreç devam ederken Musk, söz konusu Dogecoin cüzdanlarına sahip olduğunu ve içeriden bilgi ticareti yaptığını reddetmekte kararlı. Dava, kripto para sektöründeki etkili isimlerin sorumluluğu ve eylemlerinin piyasa dinamikleri üzerindeki potansiyel etkisi hakkında önemli soruları gündeme getiriyor.

İlginizi çekebilir: Her dönem bir memecoin: Sıradaki memecoin hangisi?

Sources


Article information

Author: Shelly Griffin

Last Updated: 1697859122

Views: 1180

Rating: 4.4 / 5 (113 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Shelly Griffin

Birthday: 1982-07-09

Address: 411 Hannah Key Apt. 426, Port Dominiquehaven, CA 78119

Phone: +4398772786263049

Job: Biomedical Engineer

Hobby: Backpacking, Chocolate Making, Hiking, Board Games, Stamp Collecting, Chess, Painting

Introduction: My name is Shelly Griffin, I am a daring, expert, Determined, dazzling, vibrant, rare, Colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.