header banner
Default

Het is de laatste dag voor klanten van Binance om hun portefeuilles te claimen


Financieel16 aug '23 07:14Aangepast op 16 aug '23 08:48

Wie nog digitale munten heeft staan bij cryptobeurs Binance kan die best vandaag nog weghalen. Het handelsplatform uit de Kaaimaneilanden heeft geen toestemming gekregen van DNB en verlaat morgen ons land. 'Ik heb het idee dat Nederlanders klaar zijn met buitenlandse partijen', zegt bitcoinexpert Bart Mol.

In juni raakte bekend dat de registratieaanvraag van Binance bij De Nederlandsche Bank (DNB) niet zou worden goedgekeurd. Daarop heeft het platform aangegeven uit Nederland te moeten vertrekken. 'Sindsdien werden klanten bestookt met mailtjes en berichten om hun resterende crypto op te nemen', zegt Mol, 'omdat per 17 augustus de accounts gesloten zullen worden'.

‘Het klopt dat ze onder vuur liggen in verschillende Europese landen. Maar in Dubai hebben ze wel weer een registratie gekregen’
Bart Mol, bitcoinexpert

Ook daarna blijft het nog wel mogelijk om bij je geld te komen, aldus de expert bij Bitcoin Alpha, al wordt het dan een stuk lastiger. 'Na die datum wordt je account inactief gemaakt. Je kunt je crypto dan nog wel terugkrijgen, maar dan moet je je bij het bedrijf aanmelden. Daar komt een speciaal loket voor. Het zal een veel tijdrovender proces worden dan dat het nu is.'

De ceo van Binance, Changpeng Zhao.
De ceo van Binance, Changpeng Zhao. (ANP / AFP)

Toevlucht bij lokale alternatieven

VIDEO: How to Recover Funds from Binance Exchange (Lost Transactions or Missing Memo)
Every Bit Helps

Hoeveel klanten hun geld al bij Binance hebben weggehaald, valt bijna niet te achterhalen, aldus de Mol. 'Binance zegt daar weinig over.' Wat hij wel merkt, is dat veel van de miljoen Nederlandse klanten van het platform nu hun toevlucht zoeken bij binnenlandse handelaars. 'Ik heb zelf het idee dat Nederlanders een beetje klaar zijn met buitenlandse partijen.' Een populair binnenlands alternatief, Coinmerce, beschikt net als verschillende anderen wel over een DNB-registratie.

Lees ook | Cowboypraktijken cryptowereld moeten aan banden worden gelegd

Toch is er nog toekomst voor Binance, denkt Mol. 'Het klopt dat ze onder vuur liggen in verschillende Europese landen. Maar in Dubai kregen ze wel weer een registratie.' Bovendien komt de zogenaamde Europese MiCa-regelgeving eraan, die crypto op Europees niveau reguleert en met een registratie in één lidstaat handel in de hele EU mogelijk maakt. Via die weg hoopt Binance later een comeback te maken. 'Er is wel het idee dat ze hier binnen enige tijd weer zijn,' aldus Mol.

Lees ook | Binance sluit deuren in Nederland na DNB-besluit


Deel dit artikel

VIDEO: Het is klaar! 💥Het is de laatste dag dat je funds kunt overzetten van Binance naar BLOX! Wees snel!
BLOX

Gerelateerde artikelen

VIDEO: How to Withdraw Crypto from Binance (to Wallet or Exchange)
MoneyZG

Sources


Article information

Author: Gary Butler

Last Updated: 1698918843

Views: 1106

Rating: 4.7 / 5 (70 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gary Butler

Birthday: 2022-07-30

Address: 32296 Carter Manors Apt. 533, East Ryanport, NE 12195

Phone: +3999244367700036

Job: Project Manager

Hobby: Wine Tasting, Video Editing, Card Collecting, Tea Brewing, Reading, Orienteering, Billiards

Introduction: My name is Gary Butler, I am a steadfast, dazzling, sincere, receptive, important, lively, expert person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.