header banner
Default

Webanbefalinger anses av den norske Vivaldi som «en fare for det åpne internett»


FORBRUKERTEKNOLOGI

Mozilla og norske Vivaldi reagerer på webforslag fra Google. Google mener WEI-eksperimentet er en del av et større mål om å holde nettet sikkert og åpent.

VIDEO: Creative Studio har et spektakulært dansenummer med vann | Semifinale | Norske talenter
Norske talenter

Et nytt forslag fra Google til webplattformen vil begrense det åpne nettet ifølge Vivaidi. Google sier det bør åpnes for en større debatt om forslaget.

Et nytt forslag fra Google til webplattformen vil begrense det åpne nettet ifølge Vivaidi. Google sier det bør åpnes for en større debatt om forslaget. Illustrasjonsfoto: Popescu Gelu Sorin/Colourbox

 Google vil legge til en funksjon i web-spesifikasjonen de kaller «Web Enviroment Integrity» (WEI), et forslag de lanserte for tre måneder siden. Web-spesifikasjonen setter standarden for hvordan internett fungerer. Fire Google-ansatte beskriver funksjonen i et innlegg på GitHub. Denne funksjonen vil fungere som en slags DRM/kopibeskyttelse for nettsider.

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.

Sources


Article information

Author: Darrell Mccullough

Last Updated: 1698688922

Views: 1147

Rating: 4.9 / 5 (83 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Darrell Mccullough

Birthday: 2003-08-15

Address: 381 Jessica Walks Suite 295, Santoshaven, CO 45133

Phone: +4807221193125535

Job: Robotics Engineer

Hobby: Ice Skating, Stargazing, Juggling, Board Games, Orienteering, Camping, Tennis

Introduction: My name is Darrell Mccullough, I am a spirited, important, Determined, expert, forthright, unwavering, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.